пятница, 28 апреля 2017 г.

«Біль Чорнобиля з роками не зникає»

Ось уже 31 рік  дзвони Чорнобиля стукають в наші серця, змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й.
З нагоди  31-ї річницї аварії, що сталась 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції  та з метою зберегти живу пам’ять про цю катастрофу і самовідданих людей, які втратили своє життя й здоров’я в рукотворному атомному пеклі, рятуючи мільйони інших, в приміщенні Беївської  сільської бібліотеки-філії пройшов вечір-реквієм під назвою «Біль Чорнобиля  з роками не зникає» .
    З пошаною зустрічали  одного  з ліквідаторів аварії на ЧАЕС, нашого односельчанина  Євтущенка Василя Михайловича.  «Чорнобиль... Це 35 тисяч забраних життів, це мільйони людей, які постраждали від радіації. Це виведена з господарського обігу частина території України - сільськогосподарські землі, лісові масиви та водоймища - мертва зона, "зона відчуження" в 2712 кв. км.» - розповідав Євтущенко Василь Михайлович. 
До цього дня бібліотекарем була представлена книжкова виставка-застреження «Чорнобиль! Його забути не дозволяє майбутнє»,  присвячена  найстрашнішій катастрофі нашого часу. Виставка також представляє художні твори, що описують  трагічні сторінки нашої історії. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий