пятница, 27 августа 2021 г.

ЖИВІ, ПОКИ ПАМ’ЯТАЄМО

 

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні та учасники АТО.Захищаючи свою незалежність і територіальну цілісність у протистоянні російській агресії, наша країна змушена платити жахливу ціну. Внаслідок збройного конфлікту, розв'язаного Росією, загинули майже 10 тисяч українських синів і доньок, близько 24 тисяч було поранено.

День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України  відзначається  29 серпня. Саме в цей день в ході Іловайської операції загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на полях, засіяних соняшником. Там попрощалися з життям сотні українських воїнів. Тому символом Дня пам'яті захисників України і став сонях.

Україна щодня пам'ятає воїнів, які віддали своє життя за її волю та незалежність. Але 29 серпня – день для гідного вшанування їхньої пам'яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам, схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках. Адже герої живі, поки жива пам'ять про них.

З нагоди відзначення цього пам'ятного дня у Беївській сільській  бібліотеці-філії оформлена тематична книжкова виставка «Живі, поки пам»ятаємо» про тих, хто на передовій ціною власного життя береже наш мир.


Комментариев нет:

Отправить комментарий