вторник, 26 декабря 2023 г.

СВІТЛО РІЗДВА

 

Різдво Христове – це Величне радісне свято, яке є початком й основою для інших святкувань. Саме в цей час духовна радість обіймає кожного, прославляючи народження Христа.

Сьогодні, у теплій, невимушеній атмосфері у Беївській сільській бібліотеці-філії відбулася різдвяна зустріч ,,Світло Різдва" з членами клубу за інтересами ,,Берегиня". Присутні  поділилися своїми традиціями відзначення різдвяних свят. А ще святковий настрій створювали величальні колядки та щедрівки у їх виконані та смакували кутею.

На захід була запрошена культпрацівник у минулому Людмила Грицан, яка розповіла членам клубу про обрядові пісні, зокрема весільні. Звернула увагу на значимість народної пісні, яка несе в собі велике ідейне навантаження, визначає ставлення народу до важливих суспільних подій, констатувала, що сучасна однотипна музика забруднила все довкола. Тому і мілішають цілющі джерела народної пісні. Вона побажала учасникам клубу відроджувати місцеві народні пісні зі своєрідним, характерним тільки для нашого краю звучанням, щоб не загубити її нев'янучу красу, записати і передати у спадок нащадкам.

 Протягом зимових свят у книгозбірні діятиме новорічно-різдвяна книжкова виставка ,,Дивосвіт різдвяних свят".



Комментариев нет:

Отправить комментарий