вторник, 19 февраля 2019 г.

Хоробрим серцям присвячується

Ось уже 5 років  поспіль Україна має ще одну, трагічну дату — День громадянської і національної відваги, сили духу, боротьби за гідність, завдяки якій змінено хід історії нашої держави. Цинічним продовженням знищення української нації стала анексія Криму та російсько-українська війна на Сході України, внаслідок якої маємо вже Героїв Небесних Тисяч… Небесною сотнею назвали українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській в період жорстокого кровопролитного і смертельного протистояння, в який  жорна історії затягли Україну. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності. Ось такою великою ціною ми платимо за нашу Незалежність.
Світлій пам’яті Героїв Небесної Сотні 18 лютого 2019 року  бібліотекар Юлія Олещенко  Беївської бібліотеки-філії   для учнів школи  провела урок мужності  «Хоробрим серцям присвячується». Бібліотекар  розповіла учням про історію Майдану. Затамувавши подих, школярі дивилися відеофільм-реквієм «Небесна Сотня у вирій полетіла…». Події, що відбувались на екрані, так зворушили учнів, що вони не змогли стримати сліз. Ми сьогодні в скорботі й з великою нашою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної Сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. Пам’ять Героїв Небесної Сотні було вшановано хвилиною мовчання.
Слава Україні! Героям Слава! Із цікавістю учні прослухали коментований огляд книжкової виставки «Майдан стогнав, а Сотня в небо йшла» та виявили бажання взяти книги для самостійного читання, представлені на ній.







Комментариев нет:

Отправить комментарий