воскресенье, 7 марта 2021 г.

А ЖІНКА В СВІТ ПРИХОДИТЬ ДЛЯ ЛЮБОВІ...

 

Коли настає весна і на вулицях з’являються перші весняні квіти, в кожному домі, в селі і в місті відзначається велике свято – Міжнародний день прав жінок і миру.

Виникло це свято на початку ХХ століття. У багатьох європейських країнах воно святкується з 1911 року як день міжнародної солідарності жінок за свої права. Відомо, що саме 8 березня 1857 року робітниці текстильної промисловості міста Нью-Йорк провели акцію протесту. Вони вимагали скоротити робочий день, підвищити заробітну плату до рівня чоловіків. Із  1977 року це свято відзначається ООН. В Україні воно має статус державного.

До Міжнародного жіночого дня у Беївській сільській бібліотеці-філії   організована книжкова  виставка  «А жінка в світ приходить для любові...» , на якій представлена література про відомих в усьому світі українок, починаючи від княгині Ольги та Роксолани і закінчуючи нашими сучасницями, успішними у різних сферах життя.

Користувачі бібліотеки мають можливість ознайомитись з біографіями та досягненнями ділових, цілеспрямованих та харизматичних жінок , які сприяють формуванню позитивного іміджу української жінки у світі, адже вони досягли визнання не лише на батьківщині, а й за кордоном. Вони - гордість країни та суспільства.

Щиро запрошую  всіх бажаючих ознайомитись з матеріалами виставки!




Комментариев нет:

Отправить комментарий