среда, 22 февраля 2023 г.

СПІВОЧА ДУША УКРАЇНИ

 

Леся Українка (Лариса Косач-Квітка) (1871-1913) – найславніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься Україною. Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім'я стало одним із символів української держави. Дивний талант мала Леся Українка. Якої б теми не торкалося її перо, вона перетворювалася на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і зображення подій робило їх такими чіткими і рельєфними, що назавжди залишилися і в пам’яті, і в серці її вдячних нащадків.

Визначний внесок у розвиток світової культури зробила Леся Українка і своїми перекладами творів письменників багатьох літератур українською мовою. Безсмертя Лесі Українки в її творах. Вогнем пісень палають сторінки її книжок і запалюють серця нащадків.

З нагоди 152-річниці від дня народження Лесі Українки, видатної української поетеси, громадської діячки в Беївській сільській бібліотеці-філії оформлена тематична книжкова полиця "Співоча душа України".

Запрошуємо до перегляду!

Комментариев нет:

Отправить комментарий